torsdag 4. februar 2016

Port Ellen - Dunstaffnage - Caledonia-kanalen

09.08 - 16.08.15

Tidlig om morgenen den 9. august forlot vi Port Ellen og gikk nordover langs Sound of Jura. Vi hadde tidevannet med oss og passerte Corrywreckan etter fem timer. Deretter gjennom Sound of Luing i regn, dårlig sikt, stor trafikk og kraftig strøm. Ved utløpet fikk vi swell som kom inn Firth of Lorn mellom Jura og Mull. Mye rulling. Videre gjennom Sound of Insh og Kerrera Sound forbi Oban til Dunstaffnage.
Dagens distanse var på 65 n.m.
Neste dag lå vi i ro, mens kuling og kraftig regn feide inn over vestkysten av Skottland.

Dagen etter gikk vi gjennom Lismore Sound og Conan Narrows til Corpach hvor vi ble sluset inn i Caledonia-kanalen og opp Neptun's Staircase, en serie på åtte sluser.

Caledonia-kanalen går tvers over Skottland og har 29 sluser. Det fineste sluseanlegget er etter min mening ved Fort Augustus. Halvparten av vannveien ble gravd ut tidlig på attenhundretallet; resten er innsjøer som Loch Lochy, Loch Oich og Loch Ness som er den største og mest kjente.

Vi tilbrakte 5-6 dager i kanalen. Da vi kom frem til Seaport Marina i Inverness, hadde vi tilbakelagt 1909 nautiske mil siden vi forlot Lagos i Portugal.

Neptun's Staircase

Neptun's Staircase

Fort Augustus

Fort Augustus

Fort Augustus

Tomnahuric

Tomnahuric

Store fiskefartøy tar også snarveien gjennom kanalen

Fiskebåter i Muirtown Flight ovenfor Inverness

Seaport Marina, Inverness
Inverness

Inverness



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar