lørdag 14. november 2015

Les Sables d'Olonne - Pornichet - Haliguen - Port La Forêt

09.07 - 12.07.15

Etter overfarten til Frankrike ble planen å bevege oss nordvestover i retning av den engelske kanal, mens vi prøvesmakte fransk rødvin. Første havn etter Les Sables d'Olonne ble Pornichet etter 63 n.m. med solskinn. Havna var full, men vi la oss som andre båt på utsiden av en brygge. Hyggelig inn-sjekk, spartanske fasiliteter.

Fra Pornichet hadde vi en avslappende tur på 39 n.m. i sol og vindstille til Haliguen. Haliguen hadde en flott beliggenhet i en bukt skjermet av en skjærgård. Det ble pizza-kveld og en tur i Vieux Port.

Ved avgang neste dag fra Haliguen begyntet autopiloten å oppføre seg merkelig. Den viste feil kurs, og båtsymbolet på kartplottern beveget seg sidelengs og baklengs. Det ble umulig å sette kurs mot et veipunkt, og vi måtte gå over til manuell styring.

Vi hadde planlagt å gå til Concarneau, men der ble vi avvist. Havna var full. Vi fortsatte da til Port La Forêt hvor man helst ikke bør ankomme på lavvann. Innseilingen er grunn, men marinaen ligger skjermet og fint.

Vi kom inn på en lørdag og fikk oss en rolig helg i Port Forêt p.g.a. autopiloten. På mandag forklarte jeg problemet på mangelfull fransk (mon autopilot est fou!) til en forståelsesfull tekniker som umiddelbart forstod av fluxgate-kompasset var gåen. En time etterpå var nytt kompass installert, og autopiloten klar til bruk. Regningen kom på bare 136 euro.

Pornichet

Pornichet

Pornichet
Haliguen

Haliguen

Haliguen

Haliguen, Vieux Port

Port La Forêt
Port La Forêt

Port La Forêt

Port La Forêt, utmerket restaurant

Port La Forêt

Port La Forêt, golfklubben


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar