torsdag 12. november 2015

La Coruna - Viveiro - Ribadeo - Gijon

24.07- 27.07.15

Da nordavinden løyet, forlot vi La Coruna og satte kursen innover i Biscayabukta. På første etappe var det tåke og vindstille fram til i tolvtida da vi passerte Cabo Ortegal. Da ble det oppklarning og etterhvert sol. Første anløp var Viveiro etter 57 n.m.

Viveiro var en trivelig opplevelse med en godt beskyttet marina og effektiv og vennlig innsjekking.

Vi gikk videre til Ribadeo neste dag. Igjen tåke og vindstille. Etterhvert bedret sikten seg noe, men kysten var skjult i en dis. Etter 33 n.m. kunne vi legge til i Puerto Deportivo Porcillan. Der møtte vi et norsk ektepar i en 31 fot seilbåt som som de tidligere hadde seilt jorda rundt. Nå hadde de igjen forlatt Norge og var på tur sørover.

Neste dag fortsatte vi innover i bukta. Dagen begynte med vindstille og bra sikt, men etter hvert kom tåke og yr og kysten forsvant. Utover ettermiddagen ble det gradvis oppklaring, og vi ankom Gijon i sol etter 67 n.m. Dette var et vær-mønster vi begynte å venne oss til.

Gijon var en flott by, og vi ble der i fire dager. Byen fikk store ødeleggelser under borgerkrigen. Gijon ble bombardert fra sjøen, og kraftige kamper fant sted særlig rundt nasjonalistiske militærforlegninger som gruvearbeidere bevæpnet med dynamitt, stormet i 1936. Byen ble siden gjenoppbygget og er nå en viktig havn og et industrielt og økonomisk tyngdepunkt på den spanske nordkysten.

Vi hadde sloss med septiktanken underveis og nå måtte avløpsslangen ut av båten og bankes fri for diverse avleiringer. En møkkjobb etterfulgt av stor tilfredshet da jobben var gjort!

Innseilingen til Viveiro

Viveiro

Viveiro

Viveiro

Viveiro

Viveiro
Ribadeo

Ribadeo
Gijon

Gijon

Gijon

Gijon

Gijon

Gijon

Gijon

Gijon

Gijon

Gijon

Gijon


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar