tirsdag 17. november 2015

Falmouth, England - Kilmore Quay, Irland

23.07 - 24.07.15

Vi tilbrakte en uke i Falmouth mens vi ventet på vær for å seile over til Irland. Værvarslet for tirsdag 23. juli så lovende ut, og Siri og jeg kastet loss klokken syv om morgenen. Hadde vi sjekket et oppdatert varsel, hadde vi blitt liggende i ro. To timer etter avgang ramlet VHF-antenna ned fra toppen av masta og landet på dekk. Vi hadde fremdeles radioforbindelse, så vi bestemte oss for å fortsette.

Kvart på ti passerte vi Lizard Point og klokken halv to Land's End, det sørvestlige hjørnet av England. Vi fikk en kort og heftig regnbyge som avskjed.

Etter passering satte vi kurs over det The Celtic Sea direkte for Kilmore Quay i Irland. Utpå kvelden tiltok regnet, og om natten øktet vinden på til kuling fra nord-nordøst. Vi stampet oss fram i motsjøen, og da vi nærmet oss Irland, kom vi ut i strømsjø som laget et kaotisk bølgemønster.

Vi var både våte og glade da vi kom inn til Kilmore Quay etter 174 n.m. og 29 timer. I havna lå to andre norske båter og ventet på godvær. "Oda" hadde vært på jordomseiling og var på hjemvei, mens den andre båten var på vei sørover.

Vi ble en liten uke i Kilmore Quay mens lavtrykkene feide sørover Irskesjøen. Selv trålerflåten søkte havn og kom inn til Kilmore Quay. Vi hadde et trivelig opphold, og besøkte også Wexford hvor vi drakk te og spiste scones med krem og syltetøy i restauranten i operabygget.

Kilmore Quay

Kilmore Quay

Kilmore Quay

Kilmore Quay
Minnesmerke over omkomne på sjøen

Kilmore Quay

Kilmore Quay

Kilmore Quay

Kilmore Quay

Strandliv i Irskesjøen er forskjellig fra strandliv i Spania og Portugal!
Wexford, vi hengte oss på en skoleklasse som hadde omvisning

Wexford, utsikt fra operaen.

Wexford

Wexford

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar