mandag 9. november 2015

Lagos - Sines - Cascais

27.05 - 28.05.2015

Siri og jeg forlot Lagos på Algarvekysten av Portugal og satte kursen nordover og hjemover i slutten av mai 2015. Det er langt fra Lagos til Sandnessjøen, men vi hadde god tid. Mottoet var "hjem til kommunevalget".  

Første etappe gikk fra Lagos til Sines. Siste natta i Marina Lagos ble tilbrakt på resepsjonsbrygga utenfor fotgjengerbroa for å kunne få en tidlig start. Etter tre timer passerte vi Ponta de Sagres. Sammen med Cabo da Sao Vicente utgjør den det sørvestlige hjørnet av Portugal. Vi hadde en del urolig sjø og motvind på 8-10 m/s som roet seg utover dagen.

Etter 77 n.m. ankom vi Sines. Der ble vi tatt i mot av Martin, en engelsk seiler som hadde tilbrakt åtte år i havna mens han ustoppelig fortalte alle om seilasene han skulle foreta.

Neste dag fortsatte vi til Cascais vest av Lisboa under rolige forhold; en distanse på 54 n.m. I Cascais krysser vi vårt kjølvann fra 2011. Det var herfra Arthur og jeg seilte til Madeira og Gran Canaria.

Det er lett å seile sørover langs kysten av Portugal. Atlanterhavets dønninger ruller evig fra nord til sør, og vinden følger samme mønster. Det er derfor langt vanskeligere å seile nordover. For å komme seg nordover langs kysten av Portugal trenges to ting; en Yanmar dieselmotor og tålmodighet! 

Vi ble liggende en uke i Cascais mens den ene nordavindskulingen avløste den andre. Cascais er imidlertid en utmerket by å ligge værfast i! Dessuten fikk vi skiftet element i varmtvannstanken for en rimelig penge.
Ponta de Sagres


Sines

Sines

Sines

Sines

Sines

Sines

Sines

Sines


Cascais

Cascais

Cascais

Cascais

Cascais

Cascais
Cascais

Cascais


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar