mandag 29. august 2011

Figueira da Foz – Cascais



Fra Figueira da Foz var det en seks timers seilas til Nazare. Vi hadde to timer med en fin nordavind som varierte mellom 5 og 10 m/s, men så snudde vinde 180 grader og brakte med seg noen spredte regnbyger. Nazare er en meget trygg og god havn, men marinaen er ikke spesielt idyllisk med en fiskerikai som nærmeste nabo. Byen derimot, er vakker. Deler av byen ligger på en klippe som tårner opp over stranden og bydelen under.
Fra Nazare gikk turen fire timer videre nedover kysten til Peniche. Byen var en skuffelse. Skitten og dårlig vedlikeholdt, men vi spiste en usedvanlig god fiskemiddag på en restaurant nær havna. Gjestebrygga var på utsiden av bølgedemperen, og det var en urolig plass å oppholde seg.
Kontrasten ble stor da vi neste dag fortsatte til Cascais utenfor Lisboa. Her er en stor marina med alle fasiliteter, og byen er usedvanlig velholdt og vakker. Her trives vi!
Det er mye liv og røre i byen i forbindelse med en festival, Festas do Mar. Konsert på torget hver kveld og et flott fyrverkeri på lørdag.
Det er en flott strandpromenade mellom Cascais og Estoril med adgang til flere strender. Nordover fra Cascais er det en fin sykkelsti og vi syklet ut forbi Cabo Raso.
Fra Cascais går det tog flere ganger i timen til Lisboa; turen tar bare tredve minutter, og vi tok en dag med sightseeing der. 

Fiskesalg i Nazare

Siri klarte å ta bilde av noen delfiner

Stranda i Nazare

Utsikt fra klippen over Nazare

Det ble bare tatt ett bilde i peniche!

Cascais

Krke eller bolig?

Kanskje bor Maria Helena her?

Ser nesten ut som virkelige bølger!

Lisboa

Santa Marta fyrtårn, Cascais

Boca do Inferno

Lisboa

Lisboa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar