torsdag 18. august 2011

Baiona - Figueira da Foz


Fra Baiona i Spania seilte vi til Viana do Castelo i Portugal. Der lå vi på gjestebrygga i elven utenfor selve marinaen. Helt OK selv om tidevannet skummet forbi både oppover og nedover elven. Vi hadde et trivelig opphold selv om det begynte å regne rett etter at vi hadde hengt ut klesvask på hele båten!
Fra Viana gikk ferden videre til Leixos som er en travel kontainerhavn, men som også har plass til en marina like innenfor den indre moloen. Leixos har kilometervis med sandstrender og en imponerende flott promenade og aveny langs hele strandlinjen hvor Atlanterhavet bryter mot land. På den portugisiske kysten kan tåke være et problem særlig i juli og august. Like etter at vi var kommet i havn, la tåken seg og ble liggende i to dager.
Fra Leixos tok vi buss inn til Porto; en fascinerende by som byr på både historiske minnesmerker, brede avenyer, trange smug og gammel og ny fattigdom og slum.
På denne delen av Portugals kyst ligger ikke havnene tett. Kystlinjen er lav og konturløs og man må gå et stykke ut ettersom havet er grunt og dønningene bygger seg opp mot land. Neste etappe ble på 63 n. m. til Figueira da Foz. Vi hadde en flott tur for genoa og motor i solskinn og atlanterhavsdønninger og brukte ni timer på strekningen. Vi unngår nattseilas i Portugal. Enkelte steder står fiskeredskaper, særlig teiner, tett i tett, og vi må seile sikk-sakk mellom dem.
Figueira da Foz har i likhet med Leixos imponerende strender og en flott strandpromenade i tillegg til en stor marina.


Fotgjengerbroa foran marinaen i Viana kunne svingesut

Hospitalskip som fulgte portugisiske fiskere til New Foundland var nå museum

Ny bygning i gammel drakt

Men denne var gammel!

Overraskende regnbyge førte til innendørs tørk!

Leixos

Porto

Porto, flislagt kirke

Bro over Duro forsvinner i tåka

Bebyggelse langs Duro

Portugisisk fiskebåt med lettbåten trygt plassert på hekken

Strandpromenaden i Figueira da Foz

Figueira da Foz

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar