lørdag 16. juli 2011

Skottland - Nord-Irland

Etter å ha blitt sluset ut av Crinankanalen i Ardrishaig seilte vi ned en solfylt Lower Loch Fyne til Portavadie. Vi hadde hørt mye fint om marinaen, og anlegget holdt høy standard, men pågående utvidelser og byggearbeid satte sitt preg på oppholdet.

Fra Portavadie fortsatte vi sørover Kilbrannan Sound mellom Kintyre og Isle of Arran og langs Firth of Clyde til Campbeltown. Der lå vi mange båter ved en lang gjestebrygge midt i sentrum. Vi lå utenpå en lokal båt eid av en pensjonert norsk sjømann.

Campbeltown er ofte brukt som avgangshavn for seilas over den beryktede North Channel til Nord- Irland. Etter et iherdig studium av strømkart i Reeds Nautical Almanac (the yachtman’s bible), ble avgangen satt til klokken fem om morgenen. Med kurs for North Channel hadde vi Alisa Craigs karakteristiske sukkertopp-profil på babord. På styrbord og mye nærmere, Mull of Kintyre med Sanda Island utenfor. Det var overskyet ved avgang, men i åttetiden kom solen fram. Strømberegningene stemte bra, og klokka to lå vi fortøyd i Carrickfergus marina utenfor Belfast. Herfra er det bare en kort togreise inn til byen.

Det er meldt guffent vær i helgen så vi tar noen liggedager her og benytter tiden til sightseeing i Belfast og langs kystriksveien nordover. På søndag kommer Odd om bord og skal være mannskap sørover langs Irlands østkyst.





Portavadie
Campbeltown

Carrickfergus Castle

Belfast

"Fredsmur" mellom katolikker og protestanter i Belfast

Bobby Sands, katolsk helt som sultet seg ihjel i britisk fengsel
Siri mente disse basaltsøylene måtte støttes opp

Gigants Causeway


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar