fredag 14. juni 2013

Motril – Almerimar – Aguilas – Cartagena


Vi forlot Motril mandag 3. juni 2013. Rundt odden øst for Motril fikk vi 7 m/s medvind og rullet ut genoaen. Vinden forsvant etter hvert, men vi hadde en fin tur med utsikt til Sierra Nevada.
 
Neste havn ble Almerimar, en stor og bra marina hvor vi hadde et trivelig opphold. Anlegget består i tillegg til marina av store leilighetskompleks, men mange av leilighetene sto tomme. Mange båtfolk skapte imidlertid litt liv og røre. Stedet har et flott supermarked og mange restauranter. Kina-restauranten HongKong, den engelske baren/puben Stumble Inn og tapasbaren Pipes Bar ble besøkt.
Mosjon fikk vi med sykkel- og gåturer langs strandpromenaden. Havneavgiften var rimelig. Fem døgn kostet € 104. Vi fikk et meget rimelig overvintringstilbud, men tror at stedet kan oppleves som stille og øde om vinteren.
 
Fra Almerimar tok vi et langt dagsstrekk på 12 timer. Medvind og strøm gav oss 7 knop i snitt og brakte oss til Juan Montiel Marina i Aguilas. De mellomliggende havnene var små og lite aktuelle.
Juan Montiel Marina er helt ny, og vi ble godt mottatt. Havneavgiften ble € 50 for to døgn. Da var også WiFi inkludert. Havna anbefales. Aguilas har en flott strand og en festning oppe på en klippe som er vel verdt et besøk.
 
Onsdag 12. juni kastet vi loss og satte kursen for Cartagena. Det ble en rolig og solrik dagsetappe på 30 nautiske mil. Vi foretok noen kursendringer underveis p.g.a. garn, men de var alle godt merket. Vi fikk en fin ankomst til Yacht Port Cartagena som har en veldig hyggelig betjening. Der ble vi liggende langskips ved en flytebrygge til en forandring.
 
Cartagena ble grunnlagt i 227 f. Kr. av en general fra Carthago og har vært erobret av romere og vandaler og vestgotere og muslimer som alle har vært interessert i byens naturlige og godt beskyttede havn. Under borgerkrigen 1936-39 var byen lojal mot republikken og ble gjentatte ganger bombet av tyske og italienske bombefly.

Strand ved Almerimar

Siri på villstrå

Del av marina-anlegget i Almerimar

Vi startet tidlig og fikk soloppgangen på havet

 
Stranden i Aguilas med festningen på klippen

Oversikt vestover

Oppe på Castillo de San Juan de Las Aguilas

Bykjernen med havna

Utsikt østover fra festningen
Juan Montiel Marina hvor vi lå

Marinaen er beskyttet av en kraftig molo. Festningen i bakgrunnen.

Cartagena; monument tilegnet ofrene for terror

Cartagena er rik på monumenter og skulpturer

Romersk amfiteater innviet under keiser Augustus

Noen av søylene er bevart, men opp gjennom århundrene forsvant mye av amfiteatret under ny bebyggelse

Siri er enslig tilskuer
Det foregår en heftig renovering av gamle hus i Cartagena; her sto bare en yttervegg igjen

Cartagena har en naturlig og god havn

Fra marinemuseet, det hevdes at den første moderne u-båt ble konstruert i Cartagena

Inngangen til tilfluktsrom gravd ut i fjellet under borgerkrigen

Romersk bad. Vi ser anleggspunkter for golvplater av sten. Under platene ble det ført varm luft. Golv-varme er altså ingen ny oppfinnelse!

Romersk hus fra første århundre e. kr.
Veggmaleri i La Casa de la Fortuna fra første århundre e. kr. da byen het Carthago Nova

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar