mandag 19. september 2011

Madeira - Gran Canaria


Vi forlot Quinta do Lorde marina på ettermiddagen mandag 12. september. Vi hadde hatt et fint opphold. Marinaen holder god standard, men komplekset med ferieleiligheter er uferdig og gir stedet litt preg av spøkelsesby. Det er ikke butikk i marinaen, men havnekafeen selger ferskt brød. Andre innkjøp må foretas i nærmeste by. Man er derfor nokså avhengig av å leie bil noen dager for å komme seg rundt; selv om det også går buss til Funchal.
Etter en time for motor kom vi ut av vindskyggen og kunne rulle ut genoaen. Vinden lå stort sett på 7-10 m/s hele turen og hadde en vinkel som gjorde at seilet stod godt, og vi kunne gå direkte på målet. Autopiloten var også fornøyd med forholdene og styrte trofast hele turen. Noe rulling var ikke til å unngå, men periodevis hadde vi det riktig så behagelig om bord.  Det var sol og varmt om dagen, og om natten lyste fullmånen slik at det aldri ble skikkelig mørkt.
Natt til onsdag, i firetiden, passerte vi de beryktede Selvagem-øyene. Dette er to øygrupper omgitt av rev, og pilotboka var full av advarsler mot å gå for nær øyene om natta. Det hevdes at øyenes oppgitte posisjon er unøyaktig, og at de to fyrlyktene periodevis er ute av drift. Vi la kursen mellom Selvagem Grande og Selvagem Pequena, og øyene lå der de skulle og fyrlyktene lyste. I tillegg hadde vi måneskinn og lite sjø så passeringen var uten problemer bortsatt fra litt strøm.
Natt til torsdag spaknet vinden, og vi ankom Las Palmas for motor utpå formiddagen. Vi hadde ringt marinaen på forhånd for å være sikre på plass, og det var nok fornuftig. Her er nokså fullt. Alle gjestebåter som ikke skal delta på ARC, må forlate havna innen 30. sep. ARC har leid alle plassene fram til avreisen i slutten av november.
Facilitetene på land er noe slitte, men her er billig å ligge. Vi betaler 109 € for to uker inkl. strøm, vann og internett. I tillegg er her tilgang på alt man ønsker av båtutstyr og mekanisk og elektronisk service og installasjon. Vi benytter anledningen til å få tatt service på vår trofaste Yanmar.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar