fredag 23. juli 2010

Trysnes - Skagen

19. - 20. juli 2010
Trysnes i Sögne ligger vest for Kristiansand. Vi heiste seil kl. 13.00 og satte kursen mot Skagen i lett regnvär. Vindretningen var vest-sörvest, og ettersom vi styrte ca. 100 grader, kunne vi seile slör og lens. Vi hadde 10 - 12 m/s hele ettermiddagen og nokså mye sjö og rulling. Autopiloten er ikke glad i sjö inn på låringen, så det ble mye manuell styring. Ettersom Arthur er like utholdende som noen autopilot, ble ikke det noe problem.
Vinden gikk ned til 8 - 10 m/s sent på kvelden og spaknet til 5 - 6 m/s da morgenen kom. Det var mye skipstrafikk rundt Skagens rev, og vi måtte krysse oss fram da vinden snudde mer på sör-öst. Sterk ström gjorde at vi brukte flere timer på å seile rundt böyene som markerer revet. Men solen var oppe og vi hadde en flott avslutning på overfarten. Utseilt distanse var 102 n.m. og vi kom inn på havna kl. 12.00.
Skagen havn var stapp full. Lå som tredje båt med tre andre båter utenpå oss. Alle tok situasjonen med godt humör, og det var ingen problemer med å komme seg ut neste dag.
Oppholdet i Skagen ble kort, men vi rakk et besök på en kombinert skips- og vinhandel og fikk proviantert det mest nödvendige!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar