tirsdag 22. juni 2010

Molde - Ålesund - Sandshamn


Til kai i Ålesund


Større båter enn vår anløp Ålesund. Queen Mary 2
ruver bak Brosundet

God plass i Sandshamn

21. – 22. juni 2010
Vi forlot Molde på mandag. Utpå fjorden gjorde vi et mislykket forsøk på å bruke vindkraft for å komme oss Ålesund. Eter at seil var heist, surret vindex’en rundt som en tulling og endte opp med konstant å peke i samme retning som baugen. Vi gav opp forsøket og fortsatte for motor.
I Ålesund lå vi ved de nye gjestebryggene nedenfor Kystverkets bygning; i Brosundet lengre inn er det mer pittoresk, men temmelig møkket.
Tirsdag morgen kom det inn to svære cruiseskip, Queen Mary 2 og Opera, til Ålesund. Plutselig var byen fylt av flere tusen turister som marsjerte gruppevis gjennom byen anført av guider som bar plakater med gruppenummer slik at ingen skulle gå seg bort. Navis Nostra og mannskap befinner seg nå i flere japanske digitale fotoalbum enn man kan forestille seg.
Utpå dagen fylte vi diesel og satte kursen mot Sandshamn. Vi gjorde det lettvint og gikk fjordene sør for Hareidlandet og Gurskøy og endte altså opp på Sandsøy som ligger rett vest for Gurskøy. Herfra går vi over Stadt på onsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar